Log in
updated 10:40 AM GMT, Mar 13, 2019

Ο Κος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του Νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.

Mε τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συντάξεις χηρείας από το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016).

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσες και όσοι «χρειάζονται περισσότερο την αρωγή του κράτους βρέθηκαν ουσιαστικά απροστάτευτες και απροστάτευτοι». 

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε για την κατάργηση του άρθρου 12 του Νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης που θα επανέλθει στο 70% από 50% που είναι σήμερα.

Ακόμη, έδωσε έμφαση στην ομαλή ένταξη των συζύγων θανόντων στην αγορά εργασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μπορούμε και πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που θα επιλέξουν να εργαστούν, να μην τιμωρούνται από το σύστημα».

Σε κάθε περίπτωση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης θα πρέπει να τελειώσει και οι σύζυγοι θανόντων να βγουν από το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο βρέθηκαν εξαιτίας της άδικης και ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους να στέκεται κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στην ανάγκη να αγωνιστούμε και σήμερα «για να μην δούμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα και την Ευρώπη να ζωντανεύει το φάντασμα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού», αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω twitter, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«78 χρόνια μετά το μεγάλο Όχι, αναλαμβάνουμε τον ιστορικό ρόλο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Να αγωνιστούμε και σήμερα για να μην δούμε ποτέ ξανά στην Ελλάδα και την Ευρώπη να ζωντανεύει το φάντασμα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού», γράφει ο πρωθυπουργός. 

«Το μεγάλο "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940 παραμένει διδακτικά επίκαιρο και πρέπει να εμπνέει και στον αγώνα για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος απέναντι στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος και στο μήνυμα της κοινής παρουσίας με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα στην εξέδρα των επισήμων, στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Η Ιστορία έχει αποδείξει, με αμάχητα τεκμήρια, ότι το μεγάλο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν -και παραμένει πάντα, μάλιστα δε υπό όρους άκρως διδακτικής επικαιρότητας- ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία. Και είναι αυτή ακριβώς η διδακτική επικαιρότητα του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία πρέπει να μας εμπνέει, πέραν των άλλων, και στον αγώνα για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, απέναντι στα άκρως επικίνδυνα μορφώματα του ρατσιστικού λαϊκισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τα θεμέλιά του και την παγκόσμιας εμβέλειας αποστολή του», είπε ο κ. Παυλόπουλος μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης και συνέχισε:

«Αυτό τον αγώνα υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος σηματοδοτεί, με κορυφαίο μάλιστα συμβολισμό, η παρουσία σήμερα στην Θεσσαλονίκη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, του φίλου και μεγάλου Ευρωπαίου Σέρτζιο Ματαρέλα. Με την έννοια ότι Ελλάδα και Ιταλία αφήνουμε πίσω εκείνα που μας δίχασαν στο παρελθόν. Πλην όμως, πάντα διδασκόμενοι από την πικρή εμπειρία του φασισμού και της εγκληματικής συνεργασίας του με το ναζισμό, δηλώνουμε αποφασισμένοι ν΄ αγωνισθούμε εναντίον όλων των μορφωμάτων που προανέφερα, και τα οποία "νοσταλγούν" τον φασισμό και το ναζισμό, για να υπερασπισθούμε, απέναντί τους, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην βιώσουμε, ποτέ ξανά, τους εφιάλτες του παρελθόντος».

«Το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένοντας ότι «τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών».

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι ως κυβέρνηση δεν θα επέλεγαν τη ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες, ομολόγησε ότι έχασαν τη διαπραγμάτευση σε αυτό το πεδίο, άλλα επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο καταστροφικό, και «μπορεί να θεωρηθεί πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό, ώστε οι εργαζόμενοι να δουν πώς θα το ξεπεράσουν και θα γίνουν πιο ενεργητικοί στο ρολό τους».

Ο υπουργός προανήγγειλε την τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τις οφειλές προς το δημόσιο, και διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο περάν του ό,τι γινόταν έως τώρα με «φύσικο» τρόπο θα γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό.

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το πολυνομοσχέδιο «δείχνει όχι μόνο ότι έχουμε αφήγημα πώς θα βγούμε 2018 από Μνημόνιο, αλλά ήδη έχει αρχίσει η ισορροπία (…) και είναι μόνο ένα βήμα όπως λένε οι Αμερικανοί». «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε από την Πιερία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας ότι κάνει τα αντίθετα από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα» δήλωσε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
 

Sportbook sites http://gbetting.co.uk/sport with register bonuses.